Građanski front najoštrije osuđuje najnoviji slučaj rasističkog zastrašivanja u naselju Crvena zvezda u Nišu, i postavlja sledeća pitanja nadležnim organima:

  1. S kojim pravom grupe poput samozvanih zaštitnika životinja iz organizacija „Levijatan“ i „Srbska čast“ uzimaju zakon u svoje ruke i zastrašuju građane Niša?
  2. Zašto se gradska vlast i nadležni organi ne oglašavaju po ovom pitanju?
  3. Ko štiti ove organizacije i dopušta im da zastrašuju građane Niša?
  4. Da li nedostatak reakcije nadležnih organa znači da je režim prepustio ingerencije države ekstremno desničarskim parapolicijskim organizacijama?

Podsećamo da je bezbednosna situacija u Nišu već dve godine ozbiljno ugrožena, da ogroman broj slučajeva paljenja automobila gradskih i policijskih zvaničnika još uvek nije objašnjen, niti rešen, kao i da je u ovom gradu pre svega tri meseca zbog nošenja antifašističkih obeležja izboden Uroš Janjić. Nedopustivo je da se građani i građanke Niša u sopstvenom gradu osećaju nebezbedno, a da fašističko i rasističko nasilje, kao i ostali vidovi nasilničkog ponašanja i ugrožavanja javne bezbednosti ostaju nekažnjeni. Niš mora biti bezbedno i sigurno mesto za sve koji u njemu žive.

Građanski Front