Građanski front najoštrije osuđuje crtanje meta na čelu novinara, aktivista i političkih neistomišljenika vlasti. Svedoci smo brutalnog obračunavanja režima sa ljudima koji se usude da drugačije misle, govore ili čak postave neugodno pitanje njenim predstavnicima. Najnovija meta režimske spin mašine je Vladan Slavković, aktivista Lokalnog fronta iz Kraljeva, čiji je lični tviter nalog poslužio za fabrikovanje bizarnih optužbi o atentatu na predsednika države.

Ovakve optužbe fabrikuju se sa ciljem stvaranja atmosfere linča i opravdavanja nasilja koje bi se moglo dogoditi Slavkoviću. Novinski naslovi prosto pozivaju da neko od “zabrinutih građana” uzme stvari u svoje ruke i zaštiti predsednika od izdajnika i rušitelja države, kako se u medijskim naslovima opisuju oni koji drugačije misle od stranke na vlasti.

U svom tvitu koji je poslužio za ovu podmetačinu, Slavković se upravo podseća kako je završio Oliver Ivanović nakon što je prošao kroz medijsku pripremu ubistva, u kojoj su učestvovali isti oni mediji koji danas Slavkovića optužuju za nameru atentata na predsednika. Slavković u tvitu podseća i na to da su se naprednjaci javno hvalili gnusnim slavljenjem smrti Zorana Đinđića. Ista vlast koja je Ivanovića medijski razapinjala, pre nego što je on stvarno stradao, sada sebe pretvara u žrtvu, još jednom pokazujući da ne prezaju ni od čega kako bi se zadržali na pozicijama moći. Takav nastup najviših državnih predstavnika dovodi i do toga da pravosudna vlast, ne čitajući napisano, postupa po nalogu vlasnika države.

Građanski front stoji uz našeg saborca i prijatelja Vladana Slavkovića i uz Lokalni front iz Kraljeva, ali i uz Aleksandra Obradovića, uzbunjivača iz Krušika, Miodraga Sovilja i novinare N1 i dnevnog lista Danas, Mariju Lukić iz Brusa, organizatore protesta 1 od 5 miliona, Milana Jovanovića, novinara iz Grocke, aktiviste Ne davimo Beograd, kao i sve druge mete ove vlasti kojima se sudi i koji se medijskim kampanjama blate i progone.

Građanski front