Datum: 18.12.2019

Pritisci u Kraljevu jasan znak da smo na dobrom putu

Građanski front osuđuje nove sabotaže kojima gradska vlast Kraljeva pokušava da ograniči delovanje naše članice, Lokalnog fronta. Po četvrti put je našim saborcima iz Kraljeva onemogućeno korišćenje skupštinske sale u kojoj ovaj put nisu dobrodošli gosti i posetioci tribine „Nasilje nad medijima – novinarke“ na kojoj treba da govore Tamara Skrozza, Jovana Gligorijević i Danica Vučenić.

Upravo ovakva privatizacija javnih institucija i gušenje svake kritike i slobodnog mišljenja odlika su autoritarne vlasti kojoj se odlučno suprotstavljaju članice Građanskog fronta. Podsećamo da je gradska vlast, na sličan način, nekoliko puta pokušala da spreči održavanje događaja Lokalnog fronta, ali su naši saborci odbili da budu ućutkani, govoreći sa stepeništa gradske kuće. I karikature Predraga Koraksića Koraksa su za kraljevačku admnistraciju bile tabu tema, pa su aktivisti Lokalnog fronta tu izložbu organizovali na otvorenom, noseći karikature na sebi kroz ceo grad. Javni događaji i tribine i su nam otkazivane i sabotirane od Niša, preko Kraljeva i Beograda, do Valjeva. Naši aktivisti su praćeni, fizički napadani, pravno gonjeni, a imovina nam je oštećivana. Podmetačinama i lažima preko režimskih tabloida crtaju nam se mete na čelu ne bi li se pokolebali i uplašili. 

Sve ovo nas čini samo jačim i odlučnijim da se suprotstavimo kriminalnoj političkoj eliti koja je okupirala našu državu. I zato smo sigurni da će ovaj najnoviji pokušaj da se uguši bunt koji predstavljaju Lokalni front i druge članice Građanskog fronta, biti dodatna motivacija građanima Kraljeva da se okupe na tribini “Nasilje nad medijima – novinarke” koja će biti premeštena na novu lokaciju, u Bazileus Partner Hub, u ul. Cara Lazara 67. Gošćama će se pridružiti i Vesna Radojević iz KRIK-a, a vreme održavanja ostaje nepromenjeno, u 18h. 

Vidimo se!