Datum: 25.11.2019

Pismo podrške protestu za smenu Siniše Malog

Članice udruženja #GrađanskiFront – Udruženi pokret slobodnih stanara, Niš, Lokalni front iz Kraljeva, Inicijativa za Požegu, Lokalni front Valjevo, Građanski front – Vlasotince, Uduzenje gradjana Kriticna masa Kula i Bez straha-Apatin, ovim pismom pružaju jasnu i nedvosmislenu podršku našim saborcima iz inicijative Ne davimo Beograd, u njihovoj borbi pre svega za odbranu akademske čestitosti i ličnog integriteta svakog sadašnjeg, bivšeg i budućeg studenta Univerziteta u Beogradu, ali i svakog poštenog i čestitog građanina i građanke Srbije.

Nakon odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu kojom je potvrđeno da je Siniša Mali plagirao svoj doktorat, smatramo da ne postoji niti jedan opravdani razlog zbog čega bi Siniša Mali ostao i dalje na mestu ministra finansija. Štaviše, ako pogledamo unazad nekoliko godina vidimo da se za ovu osobu veže niz kontraverznih i još uvek nerazjašnjenih afera – rušenje u #Savamali, poreklo #24stana u Bugarskoj , nejasno vlasništvo nad bankovnim računima, otimanje i prodaja državne zemlje…
U jednoj reči, radi se o čoveku koji je svojim činjenjem potpuno zaslužio da mu se u rečniku srpskog jezika dodeli poseban pojam – kompletni idiot.

Stvar je vrlo jednostavna. Čovek koji je plagirao doktorat (ukrao tuđu intelektualnu svojinu) NE MOŽE i NE SME odlučivati o trošenju novca svih građana Srbije.

I to je crvena linija.

Evidentno je, a sudeći po poslednjim izjavama funkcionera SNS kriminalne grupacije, da gore pomenuti kompletni idiot neće biti smenjen, a poznavajući njihov način funkcionisanja i razmišljanja verovatno če biti i unapređen od strane Aleksandra Vučića. Zbog toga je današnji Protest: Crveni karton za Sinišu Malog, svi protesti koji se održavaju više od godinu dana u Srbiji i svi naredni protesti, poslednja linija odbrane i jedini način da jasno i glasno kažemo „Dosta je“.

U kontekstu u kojem se mladi masovno već godinama i decenijama iseljavaju iz cele Srbije, tražeći kvalitetniji život, veće poštovanje i bolje društvo, vlast koju čine plagijatori im se doslovno ruga, odbacujući odluku najviše obrazovne ustanove u Srbiji i još jednom potvrđujući svoj prezir prema poštenim studentima, koji treba da predstavljaju okosnicu svojih lokalnih sredina i cele Republike, zbog svojih znanja i sposobnosti.

Da stvar bude ozbiljnija, u svakom od gradova i opština u Srbiji postoji bar po jedan , ako ne i više Siniša. I svi oni su članovi SNS kriminalne grupacije, i svi oni su na najodgovornijim funkcijama u lokalnim samoupravama, i svi oni donose odluke koje direktno utiču na živote svih nas običnih građana.
Protiv takvih se borimo i borićemo se svakodnevno.

I svi mi potpisnici ovog pisma, uključujući sve vas naše saborce iz Beograda i slobodnomisleće ljude iz cele Srbije jesmo i bićemo poslednja linija odbrane naše države i njenog Ustava, jer, što onomad reče neko, OVO JE MALO I NAŠA ZEMLJA.

Građanski front