Datum: 11.12.2019

Obustava rada zaposlenih u JP Pošta Srbije – borba protiv višedecenijskog uništavanja javnih preduzeća od strane partijsko-kriminalnih struktura

Građanski front izražava punu i nedvosmislenu podršku radnicama i radnicima JP Pošta Srbije koji se više od deset dana nalaze u štrajku, boreći se za bolje i dostojanstvenije uslove rada, kao i za povećanje zarade koja bi bila u rangu prosečne plate u Srbiji.

Partijsko rukovodstvo JP Pošta Srbije u predhodnim danima izvršilo je, i još uvek vrši, neverovatan teror nad zaposlenima koji su obustavili rad (pretnje, suspenzije, pravljenje spiskova protestanata i slično) pokazujući time da ove ljude, svoje kolege, smatra građanima drugog reda bez prava da učestvuju u donošenju odluka o poslovanju kompanije, raspodeli dobiti i poboljšanju uslova rada.

JP Pošta Srbije, kao uostalom i  sva javna preduzeća u Srbiji u predhodne dve decenije su bila i ostala partijski plen, u čijim rukovodećim strukurama su uhlebljeni zaslužni partijski kadrovi i koja su služila i služe isključivo i samo za izvlačenje javnog novca u korist političkih partija i kriminogenih struktura povezanih sa njima, ali I kao baza sigurnih glasova vladajućih stranaka.

I dok funkcioneri tih javnih preduzeća – partijski nameštenici imaju primanja koja su višestruko veća od republičkog proseka, obični radnici ne mogu od svojih plata da obezbede normalne uslove života sebi i svojim porodicama .

Zbog toga smatramo da štrajk radnica i radnika JP Pošta Srbije nije samo borba za njihova prava i povećanje zarada, već je čin otpora i protivljenja svih slobodnomislećih građana Srbije  daljoj pljački i devastaciji javnih preduzeća od strane kriminalno političke elite.

Jedva podnošljivi životni uslovi u različitim profesijama i sektorima mogu se prevazići jedino solidarnom podrškom sugrađanima, kada stupe u štrajk, zahtevaju ispunjenje ili zaštitu svojih prava, bore se za očuvanje svog parka ili reke, ili teže da poboljšaju pojedinačni ili celokupni sistem. Građanski front će biti uvek rame uz rame sa svim sugrađanima u borbi za dostojanstveniji život!

Građanski front